Zoneterapi

Zoneterapi:

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor jeg anvender trykpåvirkninger under foden for at forbedre funktionen et andet sted i kroppen.

Zoneterapi er én af de mest udbredte komplementære behandlingsformer i Danmark, hvor behandleren anvender en særlig trykteknik, der går ind og påvirker kroppens energisystem, således kroppens selvhelbredende kræfter stimuleres.

I zoneterapien ses mennesket som et netværk af energier, der alle deltager i kroppens kommunikation og påvirker hinanden.

Fødderne - Et kort over hele kroppen

Behandlingsmetoden tager udgangspunkt i, at hele kroppen afspejles i delområder af kroppen. På denne måde kan trykpåvirkninger på bestemte punkter under fødderne, påvirke bestemte dele af kroppen og sætte gang i en helings- eller lindringsproces. 

  • Blodgennemstrømningen øges
  • Muskulaturen afslappes

Kombinationen gør, at næringsstoffer og ilt lettere når ud til cellerne samtidig med, at affaldsstoffer bliver transporteret væk. Det har stor betydning, når det gælder kroppens udrensningsorganer som f.eks. nyrer, lever, lunger og tarmsystem, hvor den øgede blodgennemstrømning gør at organerne kan arbejde mere effektivt.

Ved en zoneterapi behandling sker der antageligt en øget produktion af endorfiner, der har en morfinlignende effekt, der går ind og virker både afslappende og smertelindrende. 

Del siden